Revisió urològica

Revisió urològica


L’uròleg és el metge especialista en el sistema urinari i l’aparell reproductor masculí. És qui s’encarrega de tractar malalties com les litiasis renals, els problemes vesicals i prostàtics, les infeccions d’orina o els problemes sexuals masculins. Una de les patologies que pertany al camp de la urologia és el càncer de pròstata i amb vista a prevenir-lo i diagnosticar-lo al més aviat possible és necessari que els homes s’acostumin a acudir a l’uròleg anualment a partir de certa edat.

Quan s’aconsella realitzar una revisió mèdica urològica?

És recomanable que els homes es realitzin una revisió mèdica urològica anual a partir dels 50 anys si no existeixen antecedents de tumors urinaris o de pròstata en la família, o bé a partir dels 40 d’existir aquests antecedents. Aquesta revisió permetrà detectar en estadis poc avançats problemes urològics potencialment greus com els tumors de pròstata, bufeta o testicle, i altres patologies com la hiperplàsia benigna de pròstata o la disfunció erèctil.

Encara que una revisió anual és el més recomanable, s’han de tenir en compte alguns símptomes d’alerta que han de fer que l’home acudeixi abans a l’uròleg, com poden ser la dificultat o les molèsties per a orinar, la presència de sang en l’orina o l’esperma, el dolor en els testicles o el perineu i els trastorns de l’erecció o l’ejaculació.