Dermatologia

Dermatologia


La dermatologia és l’especialitat de la medicina centrada en les malalties i en les funcions de la pell (l’òrgan més extens del cos humà). A l’especialista en dermatologia se’l coneix com a dermatòleg.

Un expert en dermatologia està en condicions d’estudiar l’estructura de la pell, analitzar el seu funcionament i prevenir, diagnosticar i tractar els trastorns que puguin produir-se en ella. Cal destacar que els inconvenients de la pell poden generar-se directament en aquest tegument o ser una conseqüència d’alguna mena de patiment intern.

Encara que la formació varia en cada país, en general un dermatòleg és un llicenciat en Medicina que després es va especialitzar en dermatologia. Això li permet al professional comptar amb coneixements d’endocrinologia, neurologia i altres qüestions que són necessàries per a conèixer la pell en profunditat.

Es denomina dermatologia cosmètica, d’altra banda, a l’especialitat de la dermatologia centrada en l’estètica. En aquest cas, la finalitat és tractar les imperfeccions que afecten la pell (cicatrius, canvis de color, etc.).

Els diferents tipus de dermatitis, la lepra, l’acne, la urticària, el melanoma i el vitiligen són algunes de les malalties i els trastorns que provoquen inconvenients en la pell i que poden ser diagnosticats, previnguts i/o tractats per la dermatologia.