Ortopèdia / Biomecànica

Ortopèdia / Biomecànica


L’ortopèdia és l’especialitat mèdica que es dedica al diagnòstic, tractament, rehabilitació i prevenció de lesions i malalties del sistema musculoesquelètic del cos humà. Aquest complex sistema inclou els ossos, les articulacions, els lligaments, els tendons, els músculs i els nervis que li permeten a una persona moure’s, treballar i ser activa.

Fa temps l’ortopèdia es dedicava a cura de nens amb deformacions de columna o extremitats, l’ortopèdia actualment es dedica a pacients de totes les edats, des dels nounats amb peu sancallós, els joves atletes que necessiten cirurgia artroscòpica fins als ancians artrítics. Qualsevol persona pot trencar-se un os.

El seu mèdic ortopedista s’encarrega de problemes que afecten el sistema músculs esquelètic. El seu ortopedista està especialitzat en:

El diagnòstic de la seva lesió o trastorn
El tractament amb medicaments, exercicis, cirurgia o altres plans de tractament
La rehabilitació recomanant exercicis o teràpia física per a recuperar el moviment, la força o el funcionament
La prevenció brindant-li informació i plans de tractament per a evitar lesions o retardar l’avanç de les malalties.

Si bé la majoria dels ortopedistes es dediquen a pràctiques generals, alguns poden especialitzar-se en peus, mà, espatlla, columna, maluc, genoll i en pediatria, trauma o medicina esportiva. Alguns ortopedistes s’especialitzen en diverses disciplines.