REVISIÓ Otorrinolaringòleg

REVISIÓ Otorrinolaringòleg


L’Examen Otorrinolaringòleg (ORL) pot diagnosticar una obstrucció nasal o un col·lapse faringo-laringeo, així com un augment de grandària en el paladar, en les amígdales, en la llengua, vegetacions, entre altres.

L’examen pot requerir diverses comprovacions com l’observació de faringe i fosses nasals, una teleradiografia de vies altes i una rinofibrolaringoscopia.

Quan acudir a l’otorrinolaringòleg?

S’ha d’acudir a l’otorrinolaringòleg quan apareguin molèsties en nas, gola i oïda que afectin o perjudiquin el desenvolupament normal de l’activitat diària. Aquestes són les manifestacions més freqüents:

En l’oïda: en sentir un dolor constant en l’oïda, quan es detecta una pèrdua auditiva, encara que sigui lleugera; brunzits i xiulets incessants; inflamació interna, ja que pot ser símptoma d’otitis; vertigen en realitzar determinats moviments; i fins i tot la paràlisi facial.

En el nas: Els roncs, la pèrdua d’olfacte, un sagnat nasal regular i prolongat, sensació de tap constant o les reaccions al·lèrgiques són símptomes freqüents que poden venir derivats de patologies relacionades amb l’otorrinolaringologia.

En la gola i coll: inflor o dificultat per a empassar, aparició d’embalums, ganglis anormals… poden ser símptomes d’amigdalitis i vegetacions, patologies molt freqüents en els nens que provoquen infeccions recurrents i problemes per a respirar i empassar.