Arran de l’obligació de dur la mascareta obligatòria, els problemes dermatològics han anat en augment.

Tots sabem que la mascareta és indispensable per parar aquesta pandèmia. Les mascaretes s’han tornat un objecte indispensable a la hora de sortir de casa, però la gent amb problemes cutanis estan experimentant canvis en el cutis

Que es el Maskné?

La pandèmia ha creat la paraula Maskné, que uneix mascareta i acne. Però no només està referit a acne, també engloba problemes com la rosàcia, la dermatitis atòpica, la sensibilitat al aire humit o sec i les al·lèrgies.

La pell que tenim al voltant del nas i la boca, les zones principalment cobertes per la mascareta, és molt delicada i hi pot aparèixer fàcilment la dermatitis perioral. Es tracta d’una afecció similar a la rosàcia que provoca una granellada vermella al voltant de la boca.

Com evitar la dermatitis causada per la mascareta?

Els estudis demostren que les mascaretes més protectores estan fetes d’una barreja de cotó o polièster i son molt suaus per a la pell i eviten la fricció. Unes de les recomanacions per evitar la dermatitis són:

  • Mantenir la mascareta neta.
  • La mascareta no s’ha d’obrir molt pels laterals ni que quedi molt justa.
  • Netejar-se la cara amb aigua i sabó o tònic diàriament
  • Evitar l’ús de cosmètics innecessaris com el maquillatge, ja que poden obstruir els porus de la pell i contribuir a l’aparició d’imperfeccions i infeccions.

Quan he de trucar per demanar cita?

Observa la teva pell i anota qualsevol canvi important que hi vegis. Si les vermellors estan combinades amb picors i no desapareixen al cap d’uns dies, demana hora al teu especialista.

Per qualsevol problema anormal que tinguis relacionat amb l’ús de la mascareta, no dubtis en trucar-nos. A Grup Alfamèdic disposem de grans professionals de la dermatologia que t’ajudaran a superar aquest petit entrebanc causat per l’ús de les mascaretes.